U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Bloemkoolschotel met paprika en aioli

20 min bereidingstijd
20 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Aardappelpuree (750 g)
  • 1 bloemkool
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl milde paprikapoeder
  • 2 takjes peterselie
  • 75 ml aioli
  • Ovenschaal (24-26 cm ø)

Bereiding:

  • Verwijder het blad van de bloemkool. Kook de bloemkool in ruim water met zout in 6-8 minuten beetgaar. Laat goed uitlekken.
  • Snipper de ui en snij de paprika in blokjes. Verhit in een ruime koekenpan 1 eetlepel olijfolie. Fruit de ui en de paprika 2 minuten. Voeg de aardappelpuree toe en verwarm in 10 minuten tot een romige puree. Roer regelmatig.
  • Verwarm intussen de oven voor tot 200 ºC. Meng het paprikapoeder met de resterende 2 eetlepels olijfolie.
  • Schep de puree langs de rand van de ovenschaal. Leg de bloemkool in het midden erin. Bestrijk de bloemkool met de paprika-olie en bestrooi met zout en peper.
  • Bak de bloemkoolschotel in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin. Hak de peterselie fijn.
  • Schep of spuit de aioli op de bloemkoolschotel en bestrooi met de peterselie.
  • Bloemkool en aardappelpuree vormen de perfecte basis voor een heerlijke ovenschotel voor het hele gezin. Extra favoriet met stukjes paprika en aioli!
  • Tip: Voeg aan de puree en scheutje melk toe voor een extra romige smaak.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 490 kcal
  • 32 g vet waarvan 7 g verzadigd
  • 36 g koolhydraten
  • 9 g eiwit
  • 9 g vezels
  • 1,8 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen